top of page

Sverige under attack

Så var vi där igen. En massiv cyberattack mot svenska myndigheter visar på hur otroligt oskyddade vi är. Hur allt vi har och är utan större problem kan hamna i andras händer. "Vi har inget att dölja" heter det ofta. Men vad händer när företag och länder med den gamla världens syn på kontroll tar över och med lätthet blockerar oss från att leva våra "vanliga" liv.


Vi behöver verktyg för detta . Vi behöver såklart ha koll på våra brandväggar och tvåstegsauktoriteter på våra sociala medier. Men också kunskap och strategier när. Inte OM detta sker.


Hur mår vi bör vi tror våra sociala medier blivit hackade ( vilket jag trodde först ) eller när vi inte kommer åt information eller kan stärka våra identiteter?


Hur länge klarar du dig utan kort, telefon och el?


Hur ska du kommunicera med dina kunder när internet inte fungerar? Eller när du när somhelst kan bli av med dina elektroniska pengar?


Obekväma frågor men realiteten ser ut så att vi måste tänka dessa tankar. Vi måste kanske se en värld som till och från kommer spela på våra känslor. På våran kontroll. Som vill att vi ska tappa kontrollen.


Här kommer faktiskt gamla filosofiska tankar in.


Vi behöver ha ett community. Vi behöver ha pratat om det jobbiga. Om det svåra.


Vi måste kanske våga tänka tanken att alllt inte kommer vara som det alltid varit. Allt är faktiskt i konstant rörelse.


Har vi verktygen. Har vi tankesättet att allt snabbt kan skifta. Ta nya vägar och att allt det gamla kanske kommer, på ett eller annat sätt att rammas med marken. Ja då blir det lättare att ta till sig det nya. Det ovanliga. Den nya världen.


Hur skulle du kommunicera? Hur skulle du kontakta människor? Vart skulle du gå? Åka? Betala ? Leva?


Skriv gärna en kommentar. Sociala medier ligger nere. Så vi behöver nya sätt. Andra sätt. Och det är kanske som det ska vara. Vem vet?


Namaste och styrketränar ❤️


132 views0 comments

Recent Posts

See All

Invirad i dun på västkusten

Klockan slår snart tolv och det blir en ny dag. Jag vaknade i i Stockholm på en ö omringad av vatten. En intensiv dag fylld med kvinnors men också med perspektiv och respekt för allt det som kanske in

Commentaires


Min blogg 3.0

I många år har bloggen varit mitt verktyg. Min dagbok och min terapi. Genom förata bloggen Familjepussel.com, genom Mamma.24 tillbaka till familjepussel för att sedan de senaste 8 åren bloggat tillsammasn med en av mina bästa vänner, Pernilla Wahlgren på hennens bloggbortal. Tiderna förändras men min oassion för det skrivna ordet kommer alltid alltid bestå. När Instagram inte räcker till och när min skrivlust blivit dörstor sjösätter jag nu denna 3.0 som ännu en gren på mitt livsträd. Välkommen

bottom of page