top of page

Nyårskrönika

Årskrönika


Då var det dags igen. 2023 var ett brutalt år för mig på så många sätt. Det började med avgrundsdjup chock. Därefter va hela våren ett vakuum.


Jag minns inte sist jag mått så dåligt.


Trots att jag var förberedd på att 2023 skulle bli omskakande så kände jag mig långt från mitt centrerade jag. Samtidigt som jag försökte stå rakryggad i den känslostorm jag visste jag behövde ta mig igenom så föll människor omkring mig och jag behövde finnas där samtidigt som jag försökte hålla ihop mig själv. Åter igen blev jag medveten om den brutalitet som livet ibland låter oss genomleva.


2023 var året då vi inte längre kunde ljuga för oss själva om vad vi behöver för att må bra. Frågan är hur många som kommer fortsätta kämpa för det förflutna 2024? Vi måste byta skinn…


Våren kom och med den mitt 40 åriga jag .


Även här valde jag att säga adjö till en stor del av vem jag varit. Det var dags. Som 30

åring bestämde jag mig. Vid 40, sen är det klart. Jag skulle börja fasa ut och lämna sociala medier lika som jag gjort med mediabranschen. Som jag officiellt lämnade årsskiftet 2022-23. 40 år - det va min milstolpe. I 20 år har de digitala kanalerna varit mitt hem. I 20 år har jag gjort allt för dem jag jobbat med.  Och planer blir sällan som man tänkt sig. Så även detta. Utfasningen fortsätter. Men målet är klart och tydligt.


Sommarturnén var en succé , träffade massor av intressanta företag och människor - jag älskar mitt jobb - alltid älskat mina jobb - lägger alltid 110% lojalitet och genuint i allt jag gjort och gör - och det kommer jag alltid att göra.


Jag vet vart jag mår bra -

hjälpandes andra människor att vakna, bli starka, bli hela - läka .


Kanske därför jag gått sönder i år. För att mer äkta kunna förstå. Kunna fortsätta guida.


Empati.


Jag har haft en äng av vackra själar som utan att fråga varför jag stundom varit i skärvor varsamt hjälpt mig genom splittret. Som påmint mig om att empati finns. Att saker får ta tid. Att godhet alltid vinner. Att ljus alltid äter upp mörkret. Att allt kräver balans.


Be the change YOU want to seee in the world


2024 då : ja här gäller det att VÄJA vad du tar in. VILKA du väljer att ha i ditt liv. Och jorden fortsätter att skifta från mörker till ljus. Men för att detta ska ske behöver det mörka brännas ut. Vi behöver förändras och förändring är TUNGT . Förändring är utmanande. Revolutionen är här igen ( sist va på 1700-talet )


För att läka måste mycket rensas ut.  Och det kan ”kännas” som smärta, sorg, frustration . Men va lugn. Vila. Dra inga snabba slutsatser. Vi behöver gå sönder för att bygga upp nått nytt. Gå sönder . Du kommer läka.


De gamla gör motstånd. Det nya vill ta plats.


Jag ska finnas för dig. Jag ska välja det goda. Jag ska välja det positiva. Jag ska välja mitt andetag. Jag ska välja lycka . Jag ska välja mej. Jag ska välja jorden.


Vi kan inte vara någon annan än den vi ska vara. VI måste vara sanna mot oss själva.


Du kan inte förneka den du ska vara. Du kommer få kraft. Du kommer bli bra. Du måste bara byta skinn.


Var mer selektiv med vad du tar in. Allt kommer bli bra 💖 Kom ihåg att allt kommer bli bra 💖 Lita till dig själv .


Va tacksam. Leta glädjen. Välj glädjen. Välj livet. Ett andetag i taget 💖


Ps:


Min utfasning från sociala medier som nu allt mer tas över av falska AI tjänster och bilder utan verklighetsförankring fortsätter.


Det har varit svårt men känns redan lättare. Se därför till att prenumerera på mitt nyhetsbrev. Min skrivarlya. På min whatsapp grupp. https://chat.whatsapp.com/KIav63zwGhj6DOopbEonoU här 💖


Kärlek 🙏🏽


Och kom-ihåg 2024 handlar om att vara


SANN MOT SIG SJÄLV

147 views1 comment

Recent Posts

See All

Invirad i dun på västkusten

Klockan slår snart tolv och det blir en ny dag. Jag vaknade i i Stockholm på en ö omringad av vatten. En intensiv dag fylld med kvinnors men också med perspektiv och respekt för allt det som kanske in

Sverige under attack

Så var vi där igen. En massiv cyberattack mot svenska myndigheter visar på hur otroligt oskyddade vi är. Hur allt vi har och är utan större problem kan hamna i andras händer. "Vi har inget att dölja"

1 Comment


Så sant det du skriver , jag gick sönder 2023 och vet att jag bit för bit fortsätter så men jag ska ta mig f-n resa mig upp och finna en styrka som kan göra mig hel igen. Tack tusen tack för att du är du

körlek/Frökenms

Like

Min blogg 3.0

I många år har bloggen varit mitt verktyg. Min dagbok och min terapi. Genom förata bloggen Familjepussel.com, genom Mamma.24 tillbaka till familjepussel för att sedan de senaste 8 åren bloggat tillsammasn med en av mina bästa vänner, Pernilla Wahlgren på hennens bloggbortal. Tiderna förändras men min oassion för det skrivna ordet kommer alltid alltid bestå. När Instagram inte räcker till och när min skrivlust blivit dörstor sjösätter jag nu denna 3.0 som ännu en gren på mitt livsträd. Välkommen

bottom of page